Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

DSC08148 copy
14/08/2024

Aertssen Group breidt uit naar de Verenigde Staten

Op 14 augustus 2024 hebben we met trots de opening aangekondigd van onze nieuwste internationale logistieke site in Savannah, Georgia. Deze uitbreiding is een belangrijke mijlpaal in de wereldwijde groei van Aertssen Group en versterkt onze positie als toonaangevende speler in efficiënte oplossingen voor machinelogistiek.

Een indrukwekkende groeireis

Tien jaar geleden werd Aertssen Logistics opgericht als een nieuwe afdeling binnen Aertssen Group, naast onze reeds gevestigde divisies Aertssen Infra en Aertssen Lifting. Wat begon als een focus op beperkte opslag van machines voor de bouw-, mijn- en landbouwsector, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in Europa. Onze drie strategisch gelegen 'Equipment Processing Centers' (EPC) – in Kallo, Verrebroek en Zeebrugge – bedienen de Europese markt en binnenkort komt daar een vierde centrum bij in Beringen.

Deze EPC's verzorgen de volledige uitbesteding van logistieke activiteiten, zoals machine-inspecties, reparaties en assemblages. Elk jaar maken we ongeveer 30.000 machines leverklaar voor eindklanten in de wereldwijde machinebouwsector. Met de opening van de nieuwe site in Savannah zetten we een grote stap richting het verdubbelen van onze capaciteit tegen 2030.

Full-service centrum op strategische locatie

Onze nieuwe vestiging in Savannah biedt uitgebreide logistieke diensten, binnen- en buitenopslag, en op maat gemaakte technische services. Dankzij de strategische ligging nabij de haven van Savannah, een belangrijk knooppunt voor de zuidoostelijke regio van de Verenigde Staten, is deze faciliteit van 130.000 vierkante meter het ideale logistieke centrum.

“Net als in België staat ook hier onze slogan ‘People, power and passion to build on!’ centraal,” zegt Wouter Clissen, General Manager van Aertssen Logistics USA Inc.

Klantgerichte expansie

De hoge kwaliteit van onze infrastructuur en innovatieve werkwijze in België heeft geleid tot een groeiende vraag van onze wereldwijde klanten om deze benadering naar de Verenigde Staten te brengen. De combinatie van de omvangrijke Amerikaanse markt en het groeipotentieel heeft ons ertoe aangezet deze sprong te maken.

Met de opening van het EPC in Savannah zetten we een volgende stap in onze internationale groeistrategie. We hebben plannen om in de komende jaren nieuwe vestigingen te openen in Baltimore, Tacoma en Houston, zodat we onze klanten op het hele Amerikaanse continent optimaal kunnen ondersteunen.

Succesvolle start en toekomstplannen

Onze start in de Verenigde Staten is veelbelovend. Eind mei ontvingen we de eerste machines, en dankzij partnerships met diverse klanten is er al behoefte aan lokale uitbreiding.

“In alles wat we doen, staan onze klanten en medewerkers centraal,” zegt Sam Aertssen, Directeur van Aertssen Logistics. “We hebben een vliegende start gemaakt in de VS, maar het is essentieel dat we deze groei duurzaam voortzetten. Ik ben dankbaar voor wat we tot nu toe hebben bereikt en kijk uit naar wat de toekomst brengt.”

Met deze uitbreiding, naast onze kantoren in België en de Arabische Golf, hebben we nu ook een sterke aanwezigheid in Amerika. Hiermee groeit het aantal medewerkers wereldwijd richting de 2.500.

Aertssen Logistics USA Inc 1
Aertssen Logistics USA Inc 2
Aertssen Logistics USA Inc 3
Aertssen Logistics USA Inc 4